Aftellen

Nog vier avonddiensten en drie dagdiensten en dan zit mijn werk bij de PZC er op. Achttien jaar geleden begon ik daar als stagiaire op de redactie in Terneuzen. Toen nog aan de Axelsestraat. Op mijn stadsfiets (zonder versnellingen!) reed ik door de Zeeuws-Vlaamse polders voor verhalen en leerde ik de streek kennen.

Na mijn afstuderen kon ik aan de slag als vormgever op de redactie in Vlissingen. Mijn eerste, echte baan. Toen nog in een immens gebouw met drukkerij erbij.  Daar kon je na je avonddienst een vers gedrukt en nog warm krantje halen.

De drukkerij verdween naar Brabant. We verhuisden naar Goes, Middelburg en weer terug naar Vlissingen. Ik leerde de ins en outs van krantenvormgeving, van Photoshop, Illustrator en InDesign. We maakten niet alleen kranten, maar ook boeken en magazines. Het kon niet op. Toen kwam de versobering, steeds verdere centralisatie en het uiteindelijk dieptepunt; de aanstaande verhuizing van de vormgeving naar Rotterdam.

Bijna is het zover, nog 2 weken. Voor mij het begin van iets nieuws. Iets moois. Vrijheid, meer tijd thuis, eigen baas. Ik hoop dat ik het net zo leuk ga vinden als bij de PZC. Ik mis ze nog steeds, die verse, warme krantjes…

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close